test

Massale vissterfte in Rijnsburgersingel

In de Rijnsburgersingel sterft het van de dode vissen. Wat de oorzaak precies is, is nog onduidelijk maar eerder deze week werd er ook al een reddingsactie op touw gezet om naar adem snakkende vissen te redden. Dat was even verderop bij de Nieuwe Mare.

Gisteravond was er ook een grote reddingsactie voor Leidse vissen bij de Ringkade in Leiden Noord. Daar wordt een sloot dichtgegooid en de duiker waardoor de vissen hadden moeten ontsnappen naar het water bij de Bernhardkade bleek afgesloten te zijn. Omwonenden schepten daar de vissen uit het slootje om ze vervolgens aan de overkant weer in open water uit te zetten.

Buurtbewoner Bram Pater zag de stikkende vissen in de loop van de middag al spartelen in de bijna dichtgegooide sloot.

ringkade1.jpg

De brandweer hielp omwonenden bij het redden van de vissen in het al half dichtgegooide slootje langs de Ringkade.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×