De Lammermarkt vanuit de lucht gezien (foto: PR)

Gemeente zoekt kunstenaars om bouwplaats Lammermarkt op te fleuren

De gemeente Leiden zoekt kunstenaars die bouwdoeken willen ontwerpen voor de bouwplaats op de Lammermarkt, waar vanaf begin volgend jaar een parkeergarage wordt gebouwd. Kunstenaars worden opgeroepen om een ontwerp te maken waarin de stadsidentiteit cultuur en kennis terugkomt.

De komende jaren wordt er veel gebouwd in de binnenstad van Leiden, de gemeente wil dat de stad aantrekkelijk blijft tijdens deze werkzaamheden. Kunstenaars met een band met Leiden kunnen tot 5 oktober hun ontwerp inzenden. Het thema waar aan de kunstenaars zich moeten houden is ‘Welkom’. Ook moet er een link gemaakt worden met de stadsidentiteit cultuur en kennis en een verwijzing naar de bouw van de parkeergarage.

Na een eerste selectie van de ontwerpen worden drie kunstenaars uitgenodigd om hun ontwerp te presenteren aan de jury. Hieruit wordt de winnaar gekozen. De drie ontwerpen zullen worden beoordeeld door een gelegenheidscommissie, een samengesteld gezelschap met Cultuurmakelaar Michael Roumen als voorzitter.

Hoewel de bouw van de parkeergarage Lammermarkt al start op 4 oktober met voorbereidende werkzaamheden, start de bouw van de garage pas echt op 5 januari 2015. De verwachting is dat de bouw in augustus 2016 gereed is.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×