Ook burgemeester Lenferink sprak vol lof over het Leidse BabyBloom Healthcare: "er is in 100 jaar bijna niks veranderd aan de couveuse. Het zijn ouderwetse bakken die veel herrie maken. Het is zo logisch om daar iets aan te doen dat je niet begrijpt dat het nog niet bestond." (Foto's: Chris de Waard).

Financiële impuls voor BabyBloom Healthcare

InnovationQuarter, de regionale investeringsmaatschappij voor Zuid-Holland die begin dit jaar werd opgericht, heeft haar eerste investering gedaan. Er wordt geld gestoken in de Leidse onderneming BabyBloom Healthcare dat sinds 2009 werkt aan een kind- en oudervriendelijke couveuse.

Audiofragment: Eigenaren Heleen Willemsen en Jeroen van den Hout van BabyBloom over hun revolutionaire couveuse.

Dankzij het unieke en innovatieve ontwerp is de BabyBloom couveuse de eerste couveuse ter wereld waarmee een moeder in bed haar kind op schoot kan nemen, waaraan gebruikers zittend kunnen werken en die het kind beschermt tegen schadelijke prikkels. De BabyBloom couveuse is hiermee een revolutie in de neonatologie.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink is blij met deze eerste InnovationQuarter-investering in een Leidse onderneming

Met de vestiging in Leiden, wortels in de TU Delft en het Erasmus MC en met belangrijke productiepartners in Den Haag en Delft, sluit BabyBloom Healthcare naadloos aan bij de doelstelling van het investeringsfonds van InnovationQuarter. InnovationQuarter heeft als doel om innovatie, bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zuid-Holland te stimuleren.

“Babybloom Healthcare is precies het soort bedrijf dat wij voor ogen hadden bij de oprichting van ons investeringsfonds. Innovatief, maatschappelijk relevant en diepgeworteld in onze provincie,” zegt Francis Griep-Quint, Hoofd Participatie en Financiering bij InnovationQuarter: “Met deze investering maken we de uitrol van een prachtige Zuid-Hollandse innovatie op het gebied van neonatologie mogelijk, die de kwaliteit van de behandeling van te vroeg geborenen sterk verbetert.”

Mede-oprichter van BabyBloom Healthcare Heleen Willemsen: “Het is niet eenvoudig om als jong technologisch bedrijf financiering op te halen. We zijn enorm blij dat InnovationQuarter samen met de andere investeerders het nu mogelijk maakt om onze ambitie waar te maken: ouders en hun vroeggeboren baby’s over de hele wereld een betere couveusetijd bieden.”

BabyBloom Healthcare zal de financiering gebruiken om productie van de couveuses op te schalen en om de internationale verkoop- en distributie in te richten en zo de leidende positie op het gebied van de ontwikkeling van hoogwaardige, innovatieve en ergonomische couveuses te consolideren.

Colja Laane, directeur van het Netherlands Genomics Initiative en lid van de regiegroep Life Sciences and Health, is blij met de eerste investering van InnovationQuarter: “Het gaat hier om een innovatief product, dat business genereert voor de BV Nederland en bovendien de potentie heeft om zorgkosten omlaag te brengen. Deze investering raakt alle doelstellingen van de topsector Life Sciences & Health.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×