De twee havens van Leiden staan dit jaar centraal tijdens de Open Monumentendagen Leiden (foto: John Marks).

Open Monumentendagen 'Op Reis' dit weekend in Leiden

De Open Monumentendagen Leiden vinden dit weekend op zaterdag 13 en zondag 14 september weer plaats. Dit jaar staat het evenement in het teken van reizen. Bezoekers kunnen dit weekend terecht bij 35 deelnemende monumenten.

De twee havens van Leiden hebben dit jaar een belangrijke rol in het programma. De voormalige Kweekschool voor de Zeevaart aan het Galgewater te bezoeken en er zijn aan dit water ook diverse historische schepen te bezichtigen. De bruggen worden bediend door brugwachters. Bezoekers krijgen ook de kans om het pas gerestaureerde huis Rhijnhof te bezoeken.

Bijzonder is ook het enige monument dat zelf op reis ging; de Egyptische Taffehtempel in het Rijksmuseum van Oudheden. De tempel is tevens het decor van de Open Monumentendagen lezing. De lezing wordt verzorgt door de Historische Vereniging Oud Leiden.

Naast het bezichtigen van monumenten is er een uitgebreid randprogramma. Zo zijn er fietstochten, kinderactiviteiten, lezingen, demonstraties van oude ambachten en tentoonstellingen. Het programmaboek, met daarin achtergrond informatie en een stadskaart van de Open Monumentendagen Leiden, is op diverse locaties in Leiden en de regio gratis verkrijgbaar.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×