Oplichter na achtervolging gepakt in Halfweg

Een 58-jarige werknemer van een bedrijf in Zoeterwoude heeft de politie dinsdag geholpen om een 23-jarige oplichter uit Purmerend aan te houden. De man ontving via zijn werkmail een bericht van de verdachte die zich voordeed als een medewerker van een bankketen. In de mail werd het bedrijf gevraagd om bankgegevens. De medewerker van het bedrijf vertrouwde de boel niet en belde de klantenservice van de betreffende bank. Die gaf aan nooit dergelijke mails te sturen.

De man besloot op de mail van de verdachte in te gaan en plande voor die middag een afspraak. Toen de verdachte daadwerkelijk bij het pand verscheen, werd de politie gealarmeerd. De verdachte ging er bij het zien van de agenten vandoor, waarop de achtervolging werd ingezet. Die eindigde in het Noordhollandse Halfweg waar de man werd aangehouden.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×