Basketbalclub pleit voor groot evenementencentrum in Leiden

Marcel Verburg, voorzitter van basketbalclub ZZ Leiden, heeft plannen om een grootschalig evenementencentrum in Leiden te bouwen. Niet alleen topbasketbal, maar ook concerten en congressen kunnen hierin plaatsvinden.

Audiofragment: Marcel Verburg en sportwethouder Frank de Wit over de plannen van ZZ Leiden voor een evenementenhal.

ZZ Leiden wil op hoger niveau gaan basketballen. Op dit moment is dat lastig, omdat de Vijf Meihal niet voldoet aan de eisen voor topsport: “Onze club is de afgelopen jaren zeer succesvol geweest. Maar door de beperkingen van de huidige hal kunnen wij in Europa alleen meedoen op het onderste niveau,” aldus Verburg.

Ook Frank de Wit, wethouder Onderwijs, Sport en Duurzaamheid, erkent dat het gebouw niet is gemaakt voor topsport: “Wij proberen ZZ Leiden in hun behoeftes tegemoet te komen. Maar als het de club lukt om zelf een grote hal te creëren zou dat gaaf zijn voor de stad.”

Het nieuwe gebouw zal niet alleen voor basketbal worden gebruikt. “Een topsporthal zou ik link vinden, maar een evenementencentrum midden in de stad gaat wel draaien,” zegt Verburg die stelt dat zo’n hal ook economische groei voor Leiden kan opleveren. Het plan is om het centrum in de buurt van het station te bouwen. Verburg hoopt op korte termijn meer duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden van zo’n centrum.

Dit is een bijdrage van Justin Kevenaar, Sven Schaap, Björn Beerthuizen, Stan van Kesteren, Samantha Wouterse, Tobias van der Valk en Malou Stoop. Studenten van de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×