Leefbaar Leiden wil Benno L. weg uit Leiden

9

Afspraken die burgemeester Lenferink heeft gemaakt met Benno L. blijken niets waard. Daarom moet L. de stad zo snel mogelijk verlaten. Dat schrijft Leefbaar Leiden aan het college van burgemeester en wethouders.

“Alleen al door naar de rechter te stappen met als doel de gemaakte afspraken van tafel te krijgen, zegt al genoeg,” vindt Leefbaar-raadslid tomas Kok: “L. schendt de duidelijke afspraken die met hem zijn gemaakt en op basis waarvan het volgens burgemeester Lenferink veilig is om L. naast een school te huisvesten.”

Kok vindt dat Lenferink het niet kan maken om niet te reageren zolang de rechter geen uitspraak heeft gedaan. “Als Leefbaar Leiden vinden we dat de bewoners recht hebben op duidelijkheid. De burgemeester moet zich aan zijn belofte houden en garant staan voor de veiligheid van de Leidse jeugd en de stad niet moeten gebruiken als proeftuin voor zijn wereldvreemde projecten.”

Delen

9 reacties

 1. maarten kersten op

  Wát een goedkope opzichtige en kortzichtige manier van OnLeefbaar om weer eens politiek munt te willen slaan uit de uiterst precaire situatie rond B.L. Tja…dát was te verwachten natuurlijk. Maar dat het enge en opruierige jongetje Kok als het ultrarechtse kroonprinsje van de populistische Sloos zó lachwekkend in de fout zou gaan met duidelijke onwaarheden, domme opmerkingen en gewoonweg laster (meneer de rechter…) had zelfs de grootste tegenstander van Leefbaar niet durven dromen… Er is namelijk geen sprake van schending (laat staan schennis…) van afspraken. Daar wil die L. nou juist met een kort geding van af. Maar met die enkelband is hij dus écht geen gevaar. De burgervader staat wel degelijk garant voor Leidens kinderen. Te suggereren dat hij zijn beloften niet houdt en van Leiden een proeftuin voor pedofielen maakt, is ronduit laster. Afspraken niets waard? Gelukkig wel en er is dan ook niets gebeurd en er kan ook niets gebeuren en dat zit die ongeneeslijke pedo dus hogelijk dwars…. Natuurlijk is het irritant dat de psychopaat van de voorwaarden van zijn zogenaamde "vrijheid" af wil, maar gelukkig zal dat vermoedelijk wel kansloos blijken te zijn. Lenferink niet gereageerd? Jawel hoor, al tweemaal nu, en best duidelijk. Als openbaar gezag is hij ook verantwoordelijk voor de openbare veiligheid en mag hij nu niet verder gaan en met eventuele voornemens op de gevolgen van een gerechtelijk vonnis reageren. Dus even nog een weekje wachten…

 2. een Leids burger op

  Eerst moet inderdaad de uitspraak van de rechter afgewacht worden op de eisen van Benno L. En dan de reactie daarop en beslissing van Henri L.
  De heer Kok is dus iets te voorbarig.

  De eis van Benno L. dat hij weer contact wil met minderjarigen zou, mijns inziens, alleen toegestaan moeten worden onder begeleiding.

 3. Tomas kok hoe zit het met de moskee van jou horen wij ook niets meer PS BENNO L . moet ze KOP dicht houden .

 4. @een Leids burger (gelukkig maar één ?)
  Sorry hoor maar om die man "heer Kok" te noemen…..ik denk meer aan een overjarige blaag met een lachtronie.
  Ik denk dat hij van serieuze zaken weinig verstand heeft en dus maar iets gaat roepen. Niet serieus nemen.
  En, hoe meer aandacht je aan deze man schenkt, hoe meer hij aan zijn trekken komt en er zijn voordeel mee zal doen.
  Dus gewoon mond dicht houden.

 5. @Maarten Kersten;

  Maar met die enkelband is hij dus écht geen gevaar

  Hoe verklaar je dan, dat zelfs Reclassering Nederland niet weet, waar die vieze pedo zo nu en dan uithangt?
  Over opzichtig en kortzichtigheid gesproken…

 6. Wat mij betreft mag die vieze pedo gelijk Leiden verlaten en neemt hij Lenferink gelijk mee, kan Lenferink zijn woorden alsnog waar maken…
  Lenferink zou opstappen als burgemeester als het fout mocht gaan, wat is gebeurd (zie mijn reactie eerder) en zijn we van t hele gezeur af

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline