Eerder deze maand toonde de politie in het regionale opsporingsprogramma Team West van Omroep West al deze compositietekening van de dader. Omdat de man nog niet is opgepakt, gaat de politie nu landelijk aandacht aan de zaak besteden.

Aanranding Warmond vanavond in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een verkrachtingszaak in Warmond. Daar werd op woensdag 2 juli rond 17.05 uur een 22-jarige vrouw aangerand in de omgeving van het Spoorpad. De dader, een blanke man, ging er rennend vandoor.

De aanrander is een blanke man van rond de 25 jaar oud, licht krullend haar, zwarte trui met capuchon, zwarte (jogging)broek, 1.70 meter lang, gezet, zongebruind, sportschoenen. De politie is op zoek naar getuigen die op die dag, plaats en tijd iets gezien hebben. Ze worden verzocht zich te melden via 0900 8844. 

De vrouw was op woensdag 2 juli rond 17.00 uur samen met een vriendin aan het wandelen op het Spoorpad in Warmond, ter hoogte van de brandweerkazerne. Vanuit het niets stond de man op het pad en hij pakte één van de vrouwen bij haar kruis. Met zijn andere hand hield hij haar rugzak vast, zodat ze niet makkelijk weg kon komen.

De vriendin van de vrouw probeerde haar te bevrijden uit de greep van de man en er ontstond een worsteling. Toen er een fietser aankwam, sloeg de aanrander op de vlucht. Hij rende weg over het Spoorpad en verdween Warmond in. Een getuige is nog achter hem aan gegaan, maar de man is niet meer gevonden.

Het 23-jarige slachtoffer was compleet overstuur na de aanranding. De man heeft haar pijn gedaan en ze voelt zich niet meer veilig als ze alleen over straat moet. Daarom hoopt de politie de man op te sporen aan de hand van de compositietekening. Het is een blanke man, maar wel met een iets getinte huid, mogelijk door de zon. Hij wordt tussen de 25 en 30 jaar geschat, is 1.75 meter lang en heeft een wat gezet postuur. Zijn halflange haar is donker van kleur, in een soort grove krullen. Verder had hij ook wat gezichtsbeharing. Hij droeg tijdens de aanranding een trui met capuchon, een donkere joggingbroek en sportschoenen.

Daarnaast zou het kunnen dat de man vaker heeft geprobeerd om vrouwen aan te randen op het Spoorpad of in de omgeving. De politie benadrukt dat hier nog geen meldingen van zijn, maar vraagt vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt om aangifte te doen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×