Verrassend Winkelweekend in teken van tekenen

Op 27 en 28 september staat het Verrassend Winkelweekend in het teken van Leiden Tekent. In de opmaat naar de twintigste verjaardag van de Kunstroute Leiden is er sinds afgelopen weekeinde het tekenfestival ‘The Big Draw’ in de stad. Het Verrassend Winkelweekend sluit hierbij aan. Op allerlei plekken wordt er getekend of verschijnen tekeningen, zowel van gerenommeerde kunstenaars als ‘gewone’ Leidenaren. Onder meer portrettekenen in winkels, kunstenaars die tekenen op etalages en stoepkrijttekeningen zijn onderdeel van het programma.

Zondag 28 september is de Kunstroute in Leiden en openen 125 artiesten de deuren van hun galeries en ateliers voor het publiek. De Nieuwe Rijn verandert in een klein ‘Montmartre’ met sneltekenaars die portretten van het publiek maken. Verder is op ‘t Gerecht een Biomarkt te vinden en sluiten we het weekend af op het Stadhuisplein bij City Hall met een film, pizza’s en wijn in de open lucht.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×