In de omgeving van de Haven bleken 12 van de 28 borden te kunnen worden verwijderd. Tot eind volgend jaar haalt de gemeente in het hele centrum de overtollige borden weg. (Foto: Chris de Waard).

Wethouder Laudy licht de collegebesluiten van afgelopen week toe

Na een succesvolle proef in het Havengebied gaat de gemeente ook in de rest van het centrum werk maken van het verwijderen van overtollige verkeersborden. In de omgeving van de Haven bleek dat van de 28 verkeersborden er 12 weg kunnen. Gijs Holla, fractievoorzitter van de PvdA, strijdt al jaren tegen het woud van borden in de stad. Hij is dan ook dolgelukkig met deze ontwikkeling. Einde volgend jaar zijn naar verwachting alle overtollige borden verdwenen.

Audiofragment: Wethouder Laudy over verkeersborden, re-integratie, historische boten en een nieuwe McDrive.

Per 1 oktober gaat Leiden – in navolging van een negental andere gemeenten in Nederland – een samenwerking aan met uitzendorganisatie Randstad. Door deze publiek-private samenwerking hoopt Leiden circa 150 mensen extra per jaar te laten uitstromen naar de arbeidsmarkt. Het project wordt vooralsnog gefinancierd met Leids participatiegeld dat de afgelopen jaren overbleef.

Audiofragment: PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla maakt zich al jaren druk over de enorme hoeveelheid verkeersborden in Leiden.

Andere besluiten die het college deze week nam zijn het verlenen van een extra ligplaatsvergunning aan Rederij Schuitjevaart. Het rondvaartbedrijf neemt een zogenaamde Utrechts Aak in de vaart. Een authentiek passagiersschip dat in het verleden over de Zuidhollandse binnenwateren voer. Het college vindt dat zo’n schip bijdraagt aan het historische karater van de binnenstad.

Tenslotte vraagt het college de gemeenteraad om akkoord te gaan met de vestiging van een nieuwe McDonalds op de hoek van de Rooseveltstraat en de Voorschoterweg. In het voormalige Leidsch Dagbladgebouw komt een restaurant met McDrive. Om het verkeer soepel af te wikkelen wordt het kruispunt opnieuw ingericht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×