Overal in Leiden is het water aan het oog onttrokken door een - meestal - dun laagje kroos. (Foto: Chris de Waard).

Kroos kleurt Leidse grachten groen

Prachtig nazomerweer zorgt ervoor dat de Leidse grachten en sloten in mum van tijd een groene deken hebben gekregen. Kroos. Zover het oog reikt. Mensen blijven massaal staan om er naar te kijken of een foto van te maken. GroenLinks, toch een partij die het normaal juist opneemt voor groen, wil van het college weten hoe de groei van de minuscule waterplantjes ingeperkt kan worden. De partij vreest voor verstikking van vissen en ander onderwaterleven.

Als de watergangen voor langere tijd worden bedekt met een dikke laag kroos kan dat inderdaad nadelige gevolgen hebben. Minder zuurstof in het water en stankoverlast. Zo ver is het in Leiden nog niet. Op de meeste plekken ligt slechts een dun laagje kroos en als de temperaturen binnenkort gaan dalen, verdwijnt het weer net zo snel als het gekomen is. Het kroost van GroenLinks – de vragen zijn gesteld door het jonge grut van de partij – kan ongetwijfeld een dergelijk antwoord op hun vragen verwachten. Binnen zes weken. Als het kroos allang weer verdwenen is.

Advertentie

Leiden kroos


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×