Onderzoek Nu.nl: Leiden in top 10 gevaarlijkste verkeersplekken

De omgeving van de Pieterskerk staat op de vijfde plaats van gevaarlijkste verkeersplekken van Nederland. Dat schrijft de website Nu.nl op basis van eigen onderzoek. Op plaats 1, 2 en 3 staan respectievelijk straten in Amsterdam, rotterdam en Den Haag. Geheel volgens verwachting volgens Nu.nl. In de grote steden rijdt immers het meeste verkeer. De vierde plek wordt bezet door luchthaven Schiphol.

Leiden voert de lijst aan van de overige steden en dorpen uit heel het land. NU.nl heeft in een radius van 500 meter rondom elk ernstig verkeersongeluk geanalyseerd waar de meeste ongevallen plaats vinden. Dat was in 2013 de omgeving van de Pieterskerk waar 9 ongevallen plaatsvonden. In vijf gevallen eindigde dat bij de Spoedeisende Hulp (SEH), in drie gevallen in het ziekenhuis.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×