Onderzoek Nu.nl: Leiden in top 10 gevaarlijkste verkeersplekken

3

De omgeving van de Pieterskerk staat op de vijfde plaats van gevaarlijkste verkeersplekken van Nederland. Dat schrijft de website Nu.nl op basis van eigen onderzoek. Op plaats 1, 2 en 3 staan respectievelijk straten in Amsterdam, rotterdam en Den Haag. Geheel volgens verwachting volgens Nu.nl. In de grote steden rijdt immers het meeste verkeer. De vierde plek wordt bezet door luchthaven Schiphol.

Leiden voert de lijst aan van de overige steden en dorpen uit heel het land. NU.nl heeft in een radius van 500 meter rondom elk ernstig verkeersongeluk geanalyseerd waar de meeste ongevallen plaats vinden. Dat was in 2013 de omgeving van de Pieterskerk waar 9 ongevallen plaatsvonden. In vijf gevallen eindigde dat bij de Spoedeisende Hulp (SEH), in drie gevallen in het ziekenhuis.

Delen

3 reacties

  1. Nu wordt de Pieterskerk onterecht aangewezen als onveilige plek. Als je naar de kaart kijkt, dan zie je dat wordt gesproken over bijna het hele centrum van Leiden. Direct in de buurt van de Pieterskerk zijn 0 ongevallen.

  2. Inderdaad! Het had net zo goed kunnen luiden: omgeving Stadhuis of de Burcht (autovrij gebied!). Deze rapportage is pure onzin, want black spots zijn geen ‘gebieden’ of ‘omgeving van iets’ maar concrete wegvakken of kruispunten, die onderling per ongeval verschillen en niets met elkaar te maken hebben. Dit is dus statische rijmelarij die niets zegt over de echte oorzaken (snelheid, drugs of drank op, scootermaniakken, bellen, onoplettendheid).
    [ondergetekende is oud-projectleider snelheid en rijgedrag]

  3. Dit is inderdaad een staaltje van uiterst matige journalistiek zonder feitelijke onderbouwing. Met "de omgeving van de Pieterskerk" wordt kennelijk een ruim gebied in het stadcentrum van Leiden bedoeld.

Je bent nu offline