Sleutelstad verslaggever Jeroen Driessen bij Museum Boerhaave in gesprek met minister Melanie Schultz. (Hoofdfoto: Chris de Waard, reportage: J.P. Kranenburg).

Nacht van Kunst en kennis nu al nieuwe traditie

Negen locaties, circa 100 programmaonderdelen en de mooiste septemberavond ooit. Die combinatie zorgde voor een supergeslaagde tweede Nacht van Kunst en Kennis. Enige minpuntje was, overigens net als vorig jaar, er was veel te weinig tijd om alles te zien. Er werd afgelopen avond en nacht dan ook volop gepleit voor een ‘Weekeinde van Kunst en Kennis’ in 2015. Mede-organisator Minke Schat van de Lakenhal sluit niet uit dat het daarvan komt: “Of we maken er een echte nácht van Kunst en Kennis van”.

Hoeveel mensen een kaartje hebben gekocht voor de Nacht van Kunst en Kennis is nog niet bekend. “Maar in de voorverkoop hebben we veel meer kaartjes verkocht dan vorig jaar,” weet Schat al wel. Dat is ook hard nodig om van ‘De Nacht’ echt een jaarlijkse traditie te maken. Voldoende (financiële) partners vinden valt nog niet mee.

Advertentie

Leiden Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×