Wethouder Strijk gaat er vanuit dat het aantal ongelukken zal afnemen nu er een verdere scheiding komt van het langzame (fiets)verkeer en de auto's. (Foto: Chris de Waard).

Verkeerssituatie Haagse Schouw aangepast

Bromfietsers moeten op de haagse Schouwweg voortaan op de rijbaan rijden. Met die maatregel wil wethouder Robert Strijk de verkeerssituatie ter plaatse verbeteren. Op en bij de rotonde gebeuren om de haverklap ongelukken. Afgelopen week was het ook weer raak. Toen raakte een fietsster gewond doordat ze werd aangereden door een afslaande auto.

Volgens Strijk is de rotonde door eerdere aanpassingen het probleem niet meer. Dat er juist daar vorige week een aanrijding plaatsvond, noemt hij een vervelend toeval. De meeste ongelukken gebeuren juist een stukje eerder op de plek waar langzaam verkeer het autoverkeer kruist. De de brommers van het fietspad af te halen, hoopt de gemeente het aantal ongelukken verder terug te dringen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×