Het al jaren leegstaande gebouw op de kruising van de Voorschoterweg en de Rooseveltstraat krijgt een nieuwe bestemming. McDonalds vestigt er een restaurant met McDrive. (Impressie: McDonalds).

Groen licht voor McDonalds Rooseveltstraat

In de loop van volgend jaar hoopt Walther Jacobs van McDonalds Leiden een nieuwe restaurant met McDrive te openen in het voormalige Leidsch Dagbladpand op de kop van de Rooseveltstraat. Bijna alle partijen in de Leidse raad scharen zich achter de komst van het fastfoodbedrijf naar het al jaren leegstaande pand.

Audiofragment: Directeur Walter Jacobs van McDonalds Leiden over het nieuwe restaurant met McDrive aan de Rooseveltstraat.

Alleen de Partij voor de Dieren is echt tegen, het CDA wil pas voorstemmen als de partij ervan overtuigd is dat er geen verkeersproblemen zullen ontstaan. De ChristenUnie beraadt zich nog.

De raadscommissie moest zich vanavond uitspreken over de komst van een McDonalds restaurant naar het voormalige LD-pand. Veel omwonenden zijn bang voor een forse toename van het (sluip)verkeer, verschillende raadsfracties ook. Wethouder Paul Laudy geeft aan dat het verkeersbesluit nu niet voorligt: “Daar hebben experts al naar gekeken en die verwachten niet dat er heel veel extra verkeer zal afkomen op de nieuwe vestiging van de hamburgergigant.”

“Dan ben ik toch wel heel benieuwd naar hun businessmodel,” zei Moniek van Sandick van het CDA die zich allerminst door VVD-wethouder Laudy liet overtuigen. “Iedereen weet dat zo’n restaurant veel verkeer aantrekt. Net zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij een IKEA.”

Leiden mcdonaldsleiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×