Zwembad Poelmeer in Oegstgeest gaat toch dicht.

Zwembad Poelmeer moet sluiten

Het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest wil zwembad Poelmeer alsnog sluiten. Aanleiding is de al jaren zeer zorgelijke financiële positie van het zwembad. Het college komt bij de komende begrotingsbehandeling met een voorstel voor de sluiting.

Al jaren wordt in verband met de slechte financiële positie van de gemeente Oegstgeest geprobeerd om fors op het zwembad te bezuinigen. In de praktijk is daar echter niets van terecht gekomen. Eerder was besloten om het zwembad toch op te houden, maar het college vindt dat nu toch niet verantwoord.

Naar verwachting draait het zwembad dit jaar ruim een half miljoen euro verlies. In combinatie met nog ruim een ton extra kosten door een waarschijnlijk niet volledig verzekerde schade moet de gemeente zo’n 340.000 euro meer bijbetalen dan waarop was gerekend.

Het voornemen om te stoppen met de financiering van het zwembad komt niet uit de lucht vallen. Al in 2012, bij de behandeling van de begroting 2013-2016, is besloten tot een andere organisatie van het zwembad per einde 2015. Er zou geen bijdrage meer voor schoolzwemmen gegeven worden en geen subsidie aan zwemverenigingen verstrekt worden. Met extra kostendragers werd gehoopt om de gemeentelijke bijdrage vanaf 2016 terug te brengen tot maximaal € 100.000 per jaar.

Oegstgeest poelmeer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×