De hele raadzaal zat vol met inwoners en ondernemers die allemaal kwamen vertellen wat ze vonden van de de plannen van D66, PvdA, VVD en SP om het betaald parkeren uit te breiden naar vrijwel de hele stad. (Foto: Chris de Waard).

Stad in opstand tegen uitbreiding betaald parkeren

De ene na de andere bezorgde inspreker meldde zich afgelopen donderdagavond bij de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid. De gemeenteraad had een flink deel van de avond ingeruimd om te luisteren naar de reacties uit de stad op de plannen van de coalitie om het betaald parkeren in Leiden uit te breiden naar bijna de hele stad. Alleen bewoners van de Merenwijk, de Stevenshof en Leiden Zuid-West ontspringen de dans.

Audiofragment: Na afloop van de inspraakavond sprak Chris de waard met (vertegenwoordigers van) wijkbewoners, ondernemers en voor- en tegenstanders uit de politiek.

Bewoners van met name de verder weg gelegen wijken voelen helemaal niets voor de uitbreiding. Er zijn in die wijken geen parkeerproblemen en dus zien de meesten het alleen als een manier voor de gemeente om extra geld binnen te halen. Wethouder Strijk ontkent dat: “We gaat dit kostendekkend doen, we hoeven er niet aan te verdienen.”

Volgens Strijk is het en kwestie van tijd voordat de wijken die verder van het centrum liggen ook problemen krijgen als betaald parkeren nu niet meteen in bijna de hele stad wordt ingevoerd: “Dan verschuift het probleem steeds een stukje”. Ook is het volgens Strijk een kwestie van solidariteit dat straks bijna iedereen meebetaalt aan een probleem dat de hele stad aangaat. De parkeerproblemen ontstaan immers rondom voorzieningen die door iedereen worden gebruikt. Het centrum, ziekenhuizen, scholen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×