Tijdens het wegscheppen van het kroos wordt ook duidelijk waar in elk geval een deel van de gore lucht vandaan komt. (Foto's: Chris de Waard).

Kroos weggeschept van water Maresingel

Na aanhoudende klachten van omwonenden heeft de gemeente een aannemer ingeschakeld om het stinkende kroos uit de Maresingel te scheppen. Medewerkers van het Leidsch Loonbedrijf zijn vandaag en morgen met groot materieel bezig met het wegscheppen van de stinkende groene prut.

Met een duwbak en een zelfgemaakte ‘kroosvanger’ worden de waterplantjes in een hoek bij de brug tussen het Prins Hendrikplein en het Huigpark verzameld. Een kraan schept het kroos vervolgens uit het water, waarna een tweede grijper het in een vrachtwagen gooit. Er ligt zoveel kroos dat het bedrijf meerdere dagen nodig denkt te hebben om zoveel kroos te verwijderen dat ook de overlast voor omwonenden verdwijnt.

Video: Het Leidsch Loonbedrijf schept het stinkende kroos uit de Maresingel. Inclusief dode vis.

Advertentie

Leiden kroos


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×