Op 30 oktober start in Leiden weer een groepstraining 'Stoppen met roken'. (Foto: PR).

Leiden stopt weer met roken

Stoppen met roken wordt vaak als moeilijk ervaren. Vier van de tien rokers willen wel graag stoppen, maar zouden daarbij steun wel prettig vinden. Voor wie die extra steun wil, start op donderdagavond 30 oktober de groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’ bij de GGD Hollands Midden in Leiden. Deze begeleiding bij het stoppen met roken wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed.

De kans op succes is met de training ruim achtmaal groter dan stoppen-met-roken op eigen kracht en is daarmee één van de hoogst scorende ondersteuningsmethoden. De succesfactoren van deze training zijn het stoppen in groepsverband in combinatie met deskundige begeleiding en het gebruik van medicijnen en/of nicotinevervangers.

Na een goede voorbereiding in de eerste en tweede bijeenkomst stoppen de deelnemers in de derde bijeenkomst met roken, met hulp van een ervaren trainer en collega-deelnemers. De groep bestaat uit minimaal acht en maximaal zestien deelnemers. De training, georganiseerd door SineFuma, ActiVite en de GGD Hollands Midden, duurt zeven weken en bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur.

De training start op donderdag 30 oktober van 19.00 tot 20.30 uur in Leiden bij de GGD Hollands Midden aan de Parmentierweg 49 en eindigt op donderdag 11 december. De training staat ook open voor inwoners van omliggende gemeenten.

De training wordt vanwege de goede kwaliteit door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering, evenals de kosten van medicatie en nicotinevervangers. Voor de vergoeding van medicatie geldt de voorwaarde dat tegelijk ook begeleiding zoals deze groepstraining plaatsvindt. Op de vergoedingen vanuit de basisverzekering kan wel het eigen risico van toepassing zijn.

Kijk voor contactgegevens, alle voorwaarden en aanmelding op www.rookvrijookjij.nl of bel met SineFuma op 076 – 88 951 95.

Stoppen met roken levert een betere conditie, een betere huid en gezondere mond, een prettiger lichaamsgeur en verkleint risico’s op allerlei gezondheidsproblemen. Bovendien bespaar je veel geld: als je een pakje per dag rookt, blaas je zo 2.000 euro per jaar de lucht in.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×