Laatste kans inzenden nieuwe stadsdichter

Iedereen die in Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten of Oegstgeest woont en over uitzonderlijk dichttalent beschikt kan zich nog twee dagen aanmelden als nieuwe Leidse stadsdichter. Geïnteresseerde dichters moeten drie gedichten insturen waarvan er minstens één over Leiden of over een Leidse gebeurtenis gaat. 

Een deskundige jury bestaande uit Theo de With (kunstredacteur bij het Leidsch Daglad), Willeke van der Meer (eigenaresse van Boekhandel Kooyker) en scheidend Stadsdichter Jaap Montagne buigen zich vervolgens over de inzendingen. In een tweede ronde treden de deelnemers op voor publiek. Ze krijgen van te voren een onderwerp waarover ze een gedicht moeten schrijven. Dat gedicht  - en een gedicht over een vrij onderwerp – dragen ze voor tijdens het publieksoptreden op 20 november in de Openbare Bibliotheek.

De derde en laatste ronde vindt plaats in de Poëzieweek. Op donderdag 29 januari 2015 treden de kandidaten op met een gedicht over een actueel onderwerp en nog een vrij werk. De jury en het publiek bepalen die avond wie er de nieuwe Stadsdichter van Leiden wordt. Jaap Montagne zal zijn ambt diezelfde avond overdragen aan de winnaar.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Leids Literair LandschapDe gedichten kunnen per mail worden gestuurd aan leidsliterairlandschap@gmail.com.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×