Via speciale 3D foto's is te zien hoe de RijnlandRoute gaat lopen.

Leiden houdt geld inpassing RijnlandRoute achter de hand

Het klopt niet dat Leiden geen extra geld wil steken in een betere inpassing van de RijnlandRoute. Dat zegt wethouder Robert Strijk naar aanleiding van de uitspraken van gedeputeerde Ingrid de Bondt, gistermiddag bij Sleutelstad FM. Wel klopt het dat Leiden op dit moment de kaarten nog tegen de borst houdt. Pas als er uit de aanbesteding concrete offertes rollen waarin exacte bedragen staan, wil Strijk beslissen of daar geld voor is.

Audiofragment: Wethouder Strijk over de miljoenen die Leiden achter de hand houdt voor een betere inpassing van de RijnlandRoute.

Twee Leidse wensen worden vooralsnog niet ingewilligd, zo vertelde De Bondt gisteren. Er komt geen aansluiting onder de A4 door in plaats van een fly-over en ook wordt de nieuwe snelweg langs de Stevenshof niet op min zes meter aangelegd, maar op min vier meter. Strijkt hoopt dat aannemers straks in concurrentie met anderen veel lagere prijzen gaan hanteren voor deze twee inpassingsmaatregelen om zo de opdracht binnen te halen.

Volgens Strijk heeft gedeputeerde De Bondt formeel dus gelijk als ze zegt dat Leiden geen extra geld beschikbaar stelt, maar weet ze ook dat die situatie kan veranderen als er concrete bedragen op tafel liggen voor de gewenste wijzigingen. “We hebben er een substantieel bedrag voor over, maar nu bedragen noemen zou slecht zijn voor de onderhandelingen,” aldus Strijk.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×