In Voorschoten werd gisteren een hennepkwekerij opgerold. Na telling bleek het te gaan om 222 planten. Ze zijn vernietigd. (Foto: Politie).

Drugsteam politie Leiden Zuid rolt hennepkwekerij op

Het drugsteam van de politie Leiden Zuid heeft gisteren een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Schramlaan in Voorschoten. Het team ging na een tip via Meld Misdaad Anoniem een kijkje nemen op het adres. In de woning werd een kwekerij gevonden waar 222 planten onder de lampen stonden te groeien. In een andere ruimte werden 286 potten aangetroffen die gereed stonden om stekjes in te doen. De stroom voor de kwekerij werd buiten de meter om van het net gehaald.

De kwekerij is door Dienst Roerende Zaken, onderdeel van de Domeinen, geruimd. Het onderzoek naar de kwekerij is verder in handen van de recherche van Leiden. 

Hennepkwekerijen zijn een gevaar voor de omgeving. Regelmatig ontstaat er brand waardoor omliggende woningen schade oplopen of onbewoonbaar worden. Heeft u informatie over een hennepkwekerij bel dan met de politie op het nummer 0900-8844 of als u dit liever anoniem wilt delen bel dan met Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.

Advertentie

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×