Roeland Storm heeft, naar aanleiding van cijfers van het CBS, schriftelijke vragen over veelplegers in Leiden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. (Foto: Chris de Waard).

CDA-raadslid Storm geschokt door cijfers veelplegers in Leiden

CDA-raadslid Roeland Storm heeft schriftelijke vragen over veelplegers in Leiden ingediend bij het college. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de stad met een groot aantal draaideurcriminelen te kampen heeft. Het aantal volwassen veelplegers ligt in Leiden zelfs 47% hoger dan het landelijk gemiddelde.

“Ik vind het wel bijzonder dat ik als raadslid zélf achter dit soort cijfers moet komen, waarom word ik hier niet actief over geïnformeerd door het college?”, vraagt Roeland Storm zich hardop af. De christendemocraat beklaagt zich dat het college met het coalitieakkoord geen geld heeft geïnvesteerd in veiligheid. “Er werd met geen enkel woord gerept over veiligheid, terwijl het college voor allerlei andere zaken in de stad wel 40 miljoen uittrekt”, aldus Storm.

Roeland Storm verzoekt het college in zijn schriftelijke vragen onder andere om opheldering over de aanpak van veelplegers in Leiden. Storm geeft aan dat wanneer hij eerder dit soort vragen stelde, het college beweerde dat er preventieve maatregelen worden genomen waarbij jongeren worden betrokken. “Maar dan krijg ik dit soort cijfers te zien en denk ik: ‘dat schuurt allemaal een beetje'”, merkt Roeland Storm op. “Daarom blijf ik constant vragen stellen en blijf ik het college achter de broek aanzitten”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×