Het schetsontwerp dat eerder werd gemaakt voor de heringerichte Lammermarkt met Molen de Valk als middelpunt is nooit vastgesteld en wordt in deze vorm niet uitgevoerd. Burgemeester Lenferink zei vandaag in een toelichting op de plannen dat er een nieuw ontwerp komt.

Lammermarkt: Kostbare 'parel' voor Singelpark

De herinrichting van de Lammermarkt gaat zo’n 11,7 miljoen euro kosten. Voor dat bedrag wordt het parkeerplein omgetoverd tot een ‘parel in het Singelpark’ en wordt de Nieuwe Beestenmarkt opnieuw ingericht. Ook wordt de Valkbrug tussen de Molenwerf en het Schuttersveld vervangen.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink over de herinrichting van de Lammermarkt en een hele serie andere collegebesluiten van deze week.

Onder het huidige parkeerterrein wordt de komende jaren een enorme parkeergarage gebouwd. De diepste van Nederland. De auto’s verdwijnen daarmee van straat, waardoor een groene inrichting mogelijk wordt. Begin 2016 begint de herinrichting, eind van dat jaar moet alles klaar zijn met een mogelijke uitloop naar 2017. Randvoorwaarde is wel dat in oktober 2016 de 3 oktoberkermis gewoon op het plein kan plaatsvinden.

lammer-markt.png

Het gebied dat wordt aangepakt ligt binnen de oranje lijnen. Helemaal bovenaan de al jaren tijdelijke Valkbrug die nu eindelijk vervangen gaat worden. Onderaan, net buiten de oranje lijn, de Nieuwe Beestenmarkt die ook opnieuw wordt ingericht. De plannen daarvoor volgen later, het moet wel binnen het budget dat nu is vrijgemaakt voor de Lammermarkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×