Chris de Waard in gesprek met fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden. (Foto: Rolf Eijgenraam).

Leefbaar Leiden gaat verder als gematigde ouderenpartij

Daan Sloos is opgelucht dat hij van zijn geradicaliseerde collega’s Tomas Kok en de Leefbaar duoraadsleden af is: “Ik kan er heerlijk mee leven dat ze weg zijn,” zegt Sloos die in zijn eentje verder gaat met Leefbaar Leiden. De partij gaat volgens Daan Sloos een veel gematigder koers varen nu Kok is vertrokken. Ook wil hij niet langer focussen op de anti-islam en moskee standpunten die vooral het afgelopen jaar werden uitgedragen. “Ik ga me richten op de Leidse ouderen. Die gaan mijn aandacht volledig opeisen.

Audiofragment: Daan Sloos over de afsplitsing van Tomas Kok en de toekomst van Leefbaar Leiden.

Sloos wil ook nog kwijt dat hij echt heel erg veel spijt heeft van de eerder dit jaar door hem ingediende motie van wantrouwen tegen burgemeester Lenferink. Die was hem opgedrongen door Kok toen Lenferink besloot dat Benno L. in Leiden mocht blijven wonen. “De relatie die ik had met de burgemeester is daardoor verstoord. Daar heb ik spijt van. Lenferink is een fantastische man.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×