Het rijdend fotocorso tijdens het Verrassend Winkelweekend. (Foto: Johan Kranenburg).

Verrassend Winkelweekend met film en fotografie gezellig druk

Het ‘Verrassend Winkelweekend’ stond deze maand in het teken van ‘film en fotografie’. Hiervoor werkte de organisatie samen met Internationaal Fotografiefestival, de Leidse Amateur Fotografen Vereniging, Cineville en het Leiden International Film Festival. “Het was zoals gewoonlijk gezellig druk”, aldus Gwen Peroti, projectmanager van het Verrassend Winkelweekend.

Bij deze editie van het Verrassend Winkelweekend waren meer toeristen aanwezig dan gewoonlijk. “Er waren met name opvallend veel Aziatische vakantiegangers”, aldus Peroti.

“Veel toeristen kwamen specifiek op de expositie ‘Shop The Photo’ af”, vertelt Peroti. In winkels en restaurants exposeerden jonge fotografen tijdens het Internationaal Fotografiefestival voor dit speciaal samengestelde onderdeel. Op de Hooglandse Kerkgracht, het Pieterskerkplein waren werken te zien van de deelnemers aan de fotografiewedstrijd van het festival. Fotografe Renate Beense won met haar serie “Gewoon Pa”. Haar foto’s zijn tot 8 november te zien op het Stadhuisplein. De series van de andere deelnemers zijn ook tot 8 november te bewonderen.

In de Haarlemmerstraat stond de CineVan opgesteld, een mobiele bioscoop. Hier konden telkens vijf bezoekers tegelijk gratis kijken naar korte films van Pixar.

Ook ging er dit weekend een rijdend fotocorso door de straten. Het corso werd begeleid door de junior muzikanten van Jong K&G. “Ik vond ze echt fantástisch, ze waren zeer gedisciplineerd en hebben uren lang ongelofelijk goed gespeeld”, aldus Peroti.

Het volgende Verrassende Winkelweekend vindt plaats op 29 en 30 november. Het thema is dan ‘Kids’, wat inhaakt op het Sinterklaasfeest. Kinderen kunnen bijvoorbeeld knutselen, theater spelen en gitaarles krijgen bij de Rockschool, terwijl hun ouders inkopen doen voor 5 december.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×