De bomen op de middenberm moeten plaats maken voor een vrije busbaan als over enkele jaren enkele honderden bussen van de Breestraat via het tracé Hooigracht-Langegracht gaan rijden om de Breestraat te ontlasten. 

Langegracht: bewoners vrezen kale busgoot zonder bomen

Wordt de Langegracht in de toekomst een kale busgoot zonder bomen? Het is een van de vragen die de wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt morgenavond opwerpt tijdens een bijeenkomst waar de buurt wordt bijgepraat over onder andere de gemeentelijke plannen met de Langegracht. Die krijgt een vrije HOV-busbaan (hoogwaardig openbaar vervoer). De bomen op de middenberm moeten daarvoor wijken.

Audiofragment: Langegracht-bewoner Diederik Mooij vreest voor de toekomst van zijn straat als daar structureel honderden bussen per etmaal gaan rijden.

Een van de bewoners, Diederik Mooij, wil niet lijdzaam afwachten en is een petitie gestart op Facebook. “Als genoeg mensen de pagina ‘Petitie Langegracht Leiden‘ liken, dan ziet de gemeente dat ook. Dat zegt dan iets,” aldus Mooij, terwijl hij zijn vinger over een kozijn haalt: “Kijk eens. Allemaal roet. Dat was nooit zo erg. Dat is dus het gevolg van drie keer zoveel bussen door de straat.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×