Op dierendag heropende burgemeester Lenferink het vernieuwde asiel aan de Kenauweg in de Stevenshof. (Archieffoto: Chris de Waard).

Dierenasiel Stevenshage mag btw gaan terugvorderen

De gemeente Leiden zet op verzoek van het dierenasiel Stevenhage zelf een streep door de jaarlijkse subsidie. Het streekdierentehuis vangt zwerfdieren op en dat is een wettelijke taak. Daarbij hoort geen subsidie, maar een rekening die aan de gemeenten in het werkgebied van Stevenshage wordt verstuurd. In de gemeenten Kaag en Braassem en Teylingen is dat al zo. Leiden volgt nu ook. Het gaat om circa 60.000 euro per jaar.

De verandering in de financiering heeft een groot voordeel voor het dierenasiel. Dat kan voortaan de omzetbelasting terugvorderen. Die 21% b.t.w. op alle bonnetjes tikt juist dit jaar goed aan, omdat het asiel voor een miljoen euro een nieuw gebouw heeft neergezet.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×