Het tunneltje en de bosjes langs het water waar de vrouw door de racefietser werd mishandeld. (Archieffoto: Chris de Waard).

Politie zoekt getuigen verkeersruzie Vlietweg

Gisteren rond 18.50 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Vlietweg in Leiden ter hoogte van de Lammenschansbrug. Een racefiets en een personenauto botsten op elkaar en vervolgens ontstond er een flinke ruzie, waarbij de automobiliste, een zwangere vrouw werd mishandeld door de racefietser. De vrouw werd daarna door de man in het water gegooid. Pas toen ze riep dat ze zwanger was, hielp hij haar, samen met een voorbijganger, weer op het droge.

De ruzie begon in het tunneltje bij de Europaweg. daar remde de vrouw voor een fietser, waarop de racefietser achterop haar auto knalde. Toen de automobiliste uitstapte, werd ze direct een paar keer door de racefietser in het gezicht geslagen. Vervolgens sleepte de man haar door de struiken naar het water en duwde haar erin.

De politie is op zoek naar getuigen en wil met name weten wie de pizzabezorger is die kort na het voorval langsreed. Via Burgernet is een oproep uitgestuurd.

Naast getuigen hoopt de politie ook dat de racefietser zich meldt.  Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.90 meter lang, met een snor en een korte donkere baard. Waarschijnlijkl is hij een jaar of 40. Hij droeg een zwarte lange broek en zwarte sportschoenen, een dun zwart jasje van regenstof met aan de voorzijde gele strepen. Ook droeg hij een bril en een zwarte fietshelm met een gele streep over het midden van de helm.

Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×