Op tal van plaatsen wordt er gewerkt aan de openbare ruimte. Volgens wethouder Laudy is Leiden op dit gebied mogelijk zelfs kampioen investeren. Overigens is er deels wel sprake van een inhaalslag. (Archieffoto: Chris de Waard).

Laudy: "Leiden koploper in investeren openbare ruimte"

Leiden is geen koploper in bezuinigen op het onderhoud van wegen, maar eerder de nummer één als het om investeren in het wegonderhoud gaat. Dat zegt wethouder Paul Laudy (VVD, openbare ruimte) naar aanleiding van een item in het televisieprogramma Nieuwsuur. Volgens dat programma staat Leiden op de eerste plek in een lijst van gemeenten in Nederland die het meeste bezuinigen op het onderhoud van wegen. Leiden bezuinigt 2,6 miljoen euro.

Audiofragment: Wethouder Laudy over de investeringen in het Leidse wegennet.

Laudy erkent de bezuiniging wel, maar die heeft veel meer te maken met effciënter werken. De afgelopen jaren heeft Leiden in kaart gebracht welke bedragen er jaarlijks nodig zijn voor het onderhoud van wegen, bruggen en bijvoorbeeld walkanten. Die inventarisatie leverde een investeringsprogramma op dat hoort bij het kwaliteitsbeeld dat Leiden wil aanhouden. Om dat te bereiken is juist extra geld uitgetrokken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×