De ChristenUnie in Leiden trekt zich het lot van op straat levende mensen al langer aan. Fractievoorzitter Mart Keuning bracht vorig jaar december zelfs een nacht met de echte daklozen door om te ervaren hoe het is om op straat te leven. (Afbeelding: PR).

Voorstel ChristenUnie: Meer hulp aan illegalen in Leiden

De ChristenUnie in Leiden wil dat de gemeente meer doet om uitgeprocedeerde asielzoekers te helpen. De partij dient deze week een motie in om extra geld vrij te maken om de groeiende groep ‘ongedocumenteerden’ in Leiden en omgeving in elk geval te voorzien van basisvoorzieningen. Het aantal mensen zonder verblijfstitel groeit en daarmee ook het probleem. Mensen slapen op straat, in bootjes of tuinhuisjes, maar ook bij particulieren thuis. Vluchtelingenwerk Zuid-Holland Noord schat in dat het in totaal om zo’n 100 mensen gaat.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink gaat laten uitzoeken hoeveel mensen er momenteel in Leiden verblijven zonder basisvoorzieningen.

Het voorstel van de ChristenUnie krijgt veel bijval. Een raadsmeerderheid van CDA, de SP, D66, GroenLinks, de PvdA en de Partij voor de Dieren steunt het verzoek om snel in kaart te brengen om hoeveel mensen het gaat en wat er nodig is om voor hen in elk geval minimumfaciliteiten te verzorgen. Ook de VVD staat er sympathiek tegenover, maar die partij wil niet dat Leiden er extra geld voor vrij maakt.

Burgemeester Lenferink beloofde om er voortvarend mee aan de salg te gaan. Hij denkt daarbij aan het extra ondersteunen van de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen Leiden (STUV).

Leiden Bed-bad-broodvoorziening


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×