Cultuurmakelaar Michaël Roumen vervult een belangrijke rol bij het verbinden van allerlei culturele initiatieven, vindt ook wethouder Strijk (D66, cultuur). Hij stelt daarom voor om het wegvallende geld van Fonds 1818 in elk geval voor een deel te compenseren. (Archieffoto: Chris de Waard).

Fonds1818 stopt met subsidiëren Cultuurfonds Leiden

Dingen in gang zetten is een belangrijke doelstelling van Fonds 1818. “Niet zo gek dus, dat het fonds zich terugtrekt uit het Cultuurfonds Leiden,” vindt cultuurwethouder Strijk. De publiekprivate samenwerking met de gemeente Leiden is een succes en dus kan Fonds 1818 een stap opzij doen. Het fonds heeft wel beloofd om projecten financieel te blijven ondersteunen.

Audiofragment: Wethouder Strijk wil het Cultuurfonds Leiden graag behouden en lijkt bereid daarvoor in de buidel te tasten.

Fond 1818 betaalde sinds 2008 jaarlijks 200.000 euro mee, de gemeente stopt eenzelfde bedrag in de pot. De helft van dat bedrag valt nu weg, tenzij de gemeente het gat opvult. Daar lijkt Strijk wel voor te voelen. “Ik ga binnenkort een voorstel doen in het college. Ik kan daar niet op vooruitlopen, maar zie wel in dat het cultuurfonds en de huidige cultuurmakelaar een hele belangrijke rol vervullen. En daarmee zeg ik het misschien toch al een beetje.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×