De 58-jarige Roel de Mooij kwam bij de woningoverval in Rijnsburg om het leven. De politie heeft nu vier verdachten opgepakt.

Vier verdachten opgepakt inzake woningoverval met dodelijke afloop

Het Team Grootschalige Opsporing dat onderzoek doet naar de woningoverval aan het Goudenregenplantsoen in Rijnsburg waarbij op 4 augustus de 58-jarige Roel de Mooij om het leven kwam heeft vier mannen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval met dodelijke afloop.

Drie van de vier verdachten werden eerder vandaag aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Hagenaar, een 19-jarige man uit Almere, een 27-jarige Amsterdammer en een 36-jarige man eveneens uit Almere. De Hagenaar werd al op 29 oktober aangehouden op Curacao en is vrijdag 7 november overgeleverd aan Nederland.

In de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus lagen de bewoners te slapen, toen meerdere mannen hun woning binnen drongen. De overvallers belaagden hen en doorzochten vervolgens de woning. Toen zij enige tijd later vertrokken, werd de politie gewaarschuwd. Toen agenten kort daarna arriveerden, bleek de man des huizes niet meer aanspreekbaar: direct werd gestart met de reanimatie. Dit mocht helaas niet meer baten; de 58-jarige Rijnsburger overleed ter plekke.

Onder leiding van een officier van justitie is direct een Team Grootschalige Opsporing gestart. Het rechercheonderzoek leidde tot de aanhouding op Curacao en vervolgens tot de aanhoudingen in Den Haag en Almere.

Leiden roeldemooij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×