De problemen bij het ROC Leiden hebben vooral te maken met het vastgoed. De twee enorme nieuwe schoolgebouwen bij Leiden Centraal en Leiden Lammenschans drukken zwaar op de begroting. (Foto: PR)

Ontslagen bestuursvoorzitter ROC Leiden legt zich neer bij ontslag

Jeroen Knigge, de vorige week ontslagen voorzitter van het college van bestuur van het ROC Leiden, legt zich toch neer bij zijn ontslag. Er heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de raad van toezicht en Knigge. Daarin is afgesproken dat Knigge, vanuit het belang van ROC Leiden, zich zal neerleggen bij het besluit van de raad van toezicht om hem met onmiddelijke ingang te vervangen.

“Partijen constateren dat eerdere berichtgeving wellicht te voortvarend is geweest. De heer Knigge en de raad van toezicht menen dat het belang van ROC Leiden gediend is met rust en continuïteit,” zo staat in een gezamenlijke verklaring. Volgens Knigge’s woordvoerder Ernst van Win wordt het dienstverband eind van het jaar formeel beëindigd. Of Knigge een afkoopsom meekrijgt, wil Van Win niet zeggen.

De raad van toezicht en Knigge hebben samen geconstateerd dat er een verschil van inzicht is ontstaan over de aanpak van het dossier vastgoed en financiën. De raad van toezicht benadrukt daarbij dat Knigge bij zijn aantreden met dit dossier werd geconfronteerd en geen verantwoordelijkheid droeg bij het ontstaan van de problemen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×