Elf aanhoudingen tijdens actieweek politie

De politie heeft afgelopen week fors ingezet op het innen van openstaande boetes en het oppakken van mensen die nog een gevangenisstraf moesten ondergaan. In totaal werden daarbij in de oude politieregio Hollands Midden elf personen aangehouden die in totaal nog ruim 200 dagen gevangenisstraf hadden openstaan. In totaal waren zij samen met andere getraceerde wanbetalers verantwoordelijk voor openstaande boetes van €28.831,25.

Naast de basisteams van de politie, zette ook andere diensten binnen de politie-eenheid Den Haag zich in voor deze actie. Zo spoorde het EVA-team drie personen op die tezamen nog 130 dagen gevangenisstraf open hebben staan. Het EVA-team speurt verdachten op, de zogenaamde grote vissen uit de vijver, met hoge straffen. Ook de spoorwegpolitie besteedde extra aandacht aan de openstaande boetes en hielden zes personen aan voor 83 dagen gevangenisstraf.

Deze landelijke estafette-actie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. De politie Den Haag, waar ook Leiden onder valt, heeft het stokje overgedragen aan de Eenheid Limburg en de Eenheid Amsterdam, waar de komende week extra aandacht wordt besteed aan het innen van openstaande boetes en -gevangenisstraffen.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×