De Leidenaar Mark van Egmond is genomineerd voor een Drum and Bass Arena Award. (Foto: PR).

Leidse Mark van Egmond genomineerd voor internationale award

De Leidse Mark van Egmond, op het podium bekend als MC MVE, is genomineerd voor de Drum and Bass Arena Awards 2014. De master of ceremony werd geselecteerd in de categorie Best Newcomer MC. “Tot mijn grote verbazing zag ik dat ik op de shortlist stond samen met negen mensen die ik zelfs heel erg bewonder.”

De prijzen worden door het Britse Drum And Bass Arena uitgereikt aan verschillende artiesten die zich bezig houden met drum and bass-muziek, wat een subgenre is van dance. Mark van Egmond denkt niet dat hij kansloos is in de verkiezing. “Je mag er nooit te voorbarig over zijn maar ik denk wel dat ik een goede kans maak”, aldus de MC, “voor mij is het al een eer dat ik me nu al als 23-jarige kan meten met de grootste namen van de drum and bass-wereld.”

Tot zondag kunnen fans stemmen op de Leidenaar. Een dag later krijgt hij al te horen op welke plaats hij is geëindigd. De officiële bekendmaking vindt plaats tijdens de ceremonie op 2 december in Londen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/176882568″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment:  Mark Van Egmond (MC MVE) Genomineerd Voor Drum And Bass Arena Award.

Mark van Egmond organiseert zelf ook al zes jaar drum and bass-evenementen in Leiden met de Leidsche Breakbeat Community (LBC). De clubavonden zijn een jaar weg geweest, sinds het poppodium LVC is gesloten. Maar met de opening van het nieuwe Leidse poppodium Gebr. de Nobel komen ook de clubavonden van LBC terug. Op 27 december is er weer een nieuwe editie van het feest met onder anderen Joe Ford, LAXX en Xilent.Videofragment: Een terugblik op de uitreiking van de Drum and Bass Arena Awards van vorig jaar. (Video: D&BTV, Drum and Bass Arena).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×