Deze Dolksteekduif is een van de volgels die nog niet is teruggevonden na de diefstal bij Avifauna. (Foto: PR).

Twee aanhoudingen voor vogelroof Avifauna: Nog 12 vogels vermist

De recherche in Alphen aan den Rijn heeft dinsdag een 20-jarige man uit Oss en een 24-jarige man uit Den Bosch aangehouden in verband met de diefstal van vogels bij Avifauna in Alphen aan den Rijn. De recherche doet ook onderzoek naar andere diefstallen van vogels in het Westland en Brabant waarbij deze twee verdachten mogelijk betrokken zijn. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onbekenden braken tussen maandag 15 september 18.00 uur en dinsdag 16 september 07.10 uur is in bij Vogelpark Avifauna aan de Hoorn. Eenmaal in het park werden ook vogelkooien opengebroken en 36 zeldzame vogels gestolen, waaronder toekans, diverse soorten neushoornvogels, kaketoes, kraagpapegaaien, koningsglansspreeuwen en Dumont Beo’s. Alle vogels zijn voorzien van een chip en een ring om hun poot.

Op basis van informatie uit het onderzoek, ging de recherche op woensdag 22 oktober in een woning in Den Bosch en twee woningen in Drunen naar binnen. In de twee woningen in Drunen werden daadwerkelijk vogels aangetroffen. In totaal trof de recherche die woensdag – wederom – 14 vogels aan, in goede conditie. Zeven daarvan zijn afkomstig uit Avifauna, de andere zeven vogels zijn zeer waarschijnlijk afkomstig van een diefstal in het Westland. Ook werd woensdag in Oss een bestelbus in beslag genomen die vermoedelijk bij de diefstal bij Avifauna gebruikt is.

Op vrijdag 7 november werd er wederom in woningen in Drunen in vogelverblijven 4 vogels vermoedelijk afkomstig van een diefstal in het Westland aangetroffen. Het zoeken is nu nog naar de laatste twaalf vermiste Avifauna-vogels en de nog vermiste vogels (diverse soorten waaronder Witkuifgaaien, Buulbuuls, Eksterklauwieren, diverse soorten Spreeuwen, Vuurkruinbaardvogels, grijze Roodstaartpapagaaien en diverse parkietachtigen) van andere zaken in onderzoek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×