De kermis staat rond Leidens Ontzet elk jaar onder andere op de Lammermarkt. Dat kan in de toekomst best een beetje minder vindt de ChristenUnie in Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

ChristenUnie: 3 Oktoberkermis mag wel wat minder

“Als op de Lammermarkt geen mooi groen park kan worden aangelegd doordat rekening moet worden gehouden met de kermis op 3 oktober, dan moet die kermis maar een beetje minder of op andere plekken neergezet worden,” dat zegt fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie.

Audiofragment: ChristenUnie-fractievoorzitter Mart Keuning over de 3 oktoberkermis op de Lammermarkt.

Als bij de Lammermarkt de auto’s over enkele jaren onder de grond zijn verdwenen, wordt het plein rond Molen De Valk opnieuw ingericht. De gemeente trekt miljoenen uit om het gebied onderdeel te maken van het Singelpark. Het moet zelfs een ‘parel’ in het park worden. Volgens Keuning is daarvan in de huidige plannen in elk geval nog geen sprake: “Wat we tot nu toe gezien hebben zijn strookjes beton met strookjes gras ertussen. Van een afstandje lijkt het dan net heel groen.” Als het wel echt groen kan worden door een deel van het terrein niet meer voor de kermis beschikbaar te stellen, dat is dat volgens de ChristenUnie een prima plan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×