De nieuwe middenberm op de Korevaarstraat. (Foto: Chris de Waard)

"Middenberm Korevaarstraat probleem voor busverkeer"

Opstoppingen en vertragingen van de busdienst zullen het gevolg zijn van een fout in de herinrichting van de Korevaarstraat. Dat voorspelt reizigersbelangenvereniging Rover na proefritten over de Bree- en Korevaarstraat door bussen van Arriva.

Door de nieuwe middenberm op de Korevaarstraat is er geen uitwijkmogelijkheid voor bussen. Dat levert vooral bij de entree naar de parkeergarage boven supermarkt Hoogvliet een probleem op. Er is daar maar één rijstrook voor zowel bussen als auto’s gereserveerd, terwijl daar vooral in het weekend regelmatig een rij met auto’s staat te wachten. 

“Dat wordt een permanente opstopping op de zaterdagen. Hier heeft Rover al verschillende malen op gewezen, maar het ontwerp is onvoldoende aangepast,” aldus een woordvoerder van de reizigersbelangenorganisatie.

Busvervoerder Arriva reageert afwachtend en verwijst naar de verantwoordelijkheid van de gemeente Leiden. Arriva zegt in de gaten te houden “wat de ervaringen zijn van de buschauffeurs” en deelt deze met de gemeente Leiden.

De gemeente Leiden was vanmiddag nog niet bereikbaar voor commentaar.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×