Volgens tegenstanders is het nog niet te laat om de weg tegen te houden. (Foto: Ommennabij Leiden).

Rijksbijdrage: Ruim half miljard voor aanleg RijnlandRoute

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) stelt 550 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van de RijnlandRoute. De rijksbijdrage was al eerder bekend, maar het bedrag is nu door Schultz vastgesteld. Dat staat in een brief die ze gisteren aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. De Rijnlandroute is de nieuwe provinciale verbinding tussen de A4 en de A44.

Audiofragment: Lampie Wouda en Ceciel Smit over hun strijd om Vogelparadijs Botermans bij de A44 te behouden.

Morgen vergadert de provinciale Commissie Verkeer en Milieu over het definitieve inpassingsplan voor de weg. Voorafgaand aan die vergadering bieden tegenstanders van de weg rond 13.00 uur een petitie aan met bijna 3500 handtekeningenOp 10 december moet Provinciale Staten dat plan vaststellen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×