Wethouder Paul Laudy en directeur Gerda van den Berg van De Sleutels gaven gisteren het officiële startsein van de bouw. (Foto's: Chris de Waard).

Bouw appartementen aan De Prinsenhoek gestart

Met het storten van een bak speciaal Heijmans-geel beton is gistermiddag officieel de bouw van start gegaan van voorlopig het laatste grote nieuwbouwproject van woningcorporatie De Sleutels. Op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en de Gooimeerlaan verrijst de komende anderhalf jaar een enorm complex met 178 appartementen. Als De Sleutels een ontwikkelaar vindt, is er op die locatie later ook nog ruimte voor 51 extra appartementen.

Audiofragment: Gerda van den Berg en Paul Laudy over het complex met 178 nieuwbouwappartementen in de sociale sector.

Bij verschillende gebouwen die de afgelopen jaren in Leiden zijn gebouwd, speelt het probleem dat ook mensen zonder auto verplicht een parkeerplek moeten huren omdat die nu eenmaal bij de woning hoort. Doorverhuren mag doorgaans niet. Ook onder De Prinsenhoek is een parkeergarage gebouwd. Die horen bij de grote appartementen van 96 m2. In het complex komen ook 60 kleinere huurwoningen van 68 m2. Die hoeven niet verplicht ook een parkeerplaats af te nemen. Directeur Gerda van den Berg verwacht daardoor geen problemen met huurders die een lege parkeerplek krijgen opgedrongen.

Tijdens de hei-werkzaamheden kwamen de bouwers overigens nog voor een verrassing te staan. De ankers van het Zwarte Padviaduct staken verder uit dan waar rekening mee was gehouden. De nieuwbouw komt daardoor voor een deel op schuine heipalen die om de ankers heen de bodem in zijn geslagen.

Om het enorme complex te bouwen, op het hoogste gedeelte wordt het gebouw 14 verdiepen hoog, is ook uitzonderlijk materiaal nodig. Vorige week werd al een bouwkraan neergezet van ruim 50 meter hoog. Voor de kerst komt daar nog een tweede exemplaar bij van meer dan 70 meter hoog.

Advertentie

Leiden prinsenhoek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×