Dit jaar doen er drie Leidse scholen mee aan het NK Debatteren voor Scholieren. (Afbeelding: PR).

Drie Leidse scholen op NK Debatteren voor Scholieren

Er doen drie Leidse scholen mee aan het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren. Het Leonardo College, het Stedelijk Gymnasium Leiden en het Visser ’t Hooft Lyceum nemen deel aan deze 17e editie van dit Nederlands Kampioenschap. De thema’s die dit jaar aan bod komen zijn: overgewicht, terrorismebestrijding en middelbaar onderwijs.

Het is het 17e jaar op rij dat de Stichting Nederlands Debat Instituut het kampioenschap organiseert voor havo/vwo-scholieren uit de bovenbouw. Dit jaar doen er een recordaantal van 120 scholen mee aan het NK.

Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat uit drie voorrondes en een finale. De voorrondes vinden plaats op 22, 28 en 29 november in Hilversum. De 30 beste scholen, dus 10 finalisten per voorronde, gaan door naar de finale op de Universiteit Leiden op zaterdag 17 januari 2015.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door Stichting Nederlands Debat Instituut, met steun van de Universiteit Leiden en de Gemeente Leiden. Daarnaast is er steun van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×