Alle kinderboerderijen in Nederland zijn sinds vanmiddag weer verplicht gesloten voor publiek. (Foto: Kinderboerderij Merenwijk).

Kinderboerderij en dierenweides Leiden weer gesloten

Vandaag is vogelgriep vastgesteld bij een pluimveebedrijf in Ter Aar. Aangezien het hier om een zeer besmettelijke ziekte gaat, is er een landelijk vervoersverbod voor drie dagen van pluimvee, eieren en mest van kracht. Ook geldt er een ophok- en afschermplicht voor kinderboerderijen. Dit betekent dat tot maandag 24 november 14.00 uur alle kinderboerderij en dierenweides van de gemeente Leiden zijn gesloten. Ook scholen en groepen kunnen niet ontvangen worden.

Alle kinderboerderijen (en andere publieksboerderijen die publiek ontvangen) in Nederland zijn verplicht gesloten voor publiek. Ook geldt een afschermplicht. Dit betekent dat het pluimvee afgeschermd wordt, zodat ze niet in direct contact kunnen komen met andere dieren of mensen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×