De échte scharensliep kwam vroeger langs de deuren en sleep scharen en andere gereedschappen gewoon voor de deur. (Foto: Wikipedia).

Oplichters gepakt: scharensliep niet scherp geprijsd

Twee mannen die bedrijven in de regio probeerden op te lichten door het aanbieden van – veel te dure – slijpwerkzaamheden zijn afgelopen maandag door de politie in de kraag gevat. Dat gebeurde aan de Rietschans in Leiderdorp. Een 27-jarige man uit Waalre en een 45-jarige man uit Veldhoven boden bij diverse bedrijven aan om onder andere messen, boren en zagen te slijpen. Als de twee met de geslepen gereedschappen terugkwamen bleek de prijs steevast veel hoger dan wat vooraf was afgesproken.

Een ondernemer uit Leiderdorp kreeg argwaan nadat hij wat goederen had meegegeven om te laten slijpen en informeerde de politie. Toen de mannen zich maandag weer in de winkel meldden, bleek zijn argwaan gegrond. De kosten vielen ook hier veel hoger uit dan afgesproken. De twee gingen er vandoor, maar konden later alsnog worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau op verdenking van oplichting.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×