Eerder werd dit neushoornvogelpaartje herenigd. "Enthousiast vloog het vrouwtje naar haar eenzame mannetje. Vleugel aan vleugel op een tak! Al ruim 20 jaar samen," zo laat Avifauna via Twitter weten.

Weer verdachte aangehouden voor vogelroof Avifauna

De recherche heeft dinsdag een derde verdachte aangehouden in verband met de diefstal van vogels bij Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Vorige week werden al twee verdachten aangehouden. De nu aangehouden vogeldief is een 34-jarige man uit Den Bosch. Hij werd in zijn woning aangehouden. Daar vond eerder ook al een doorzoeking plaats.

De recherche doet ook onderzoek naar andere diefstallen van vogels in het Westland en Brabant waarbij deze drie verdachten mogelijk betrokken zijn. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, het onderzoek is nog in volle gang.

Onbekenden braken tussen maandag 15 september 18.00 uur en dinsdag 16 september 07.10 uur in bij Vogelpark Avifauna aan de Hoorn. Eenmaal in het park werden ook vogelkooien opengebroken en 36 zeldzame vogels gestolen. Tijdens het onderzoek werden in Nijmegen, Den Bosch en Drunen 24 vogels teruggevonden. Twee van de vogels zijn overleden. Door Avifauna is 5000,- euro beloning beschikbaar besteld voor informatie die leidt tot oplossing van de zaak.

Mensen met informatie kunnen bellen met de recherche in Alphen aan den Rijn via nummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Mailen kan ook: avifaunaonderzoek@hollands-midden.politie.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×