Omwonenden, winkeliers en zittende horeca-ondernemers van de Nieuwe Rijn kwamen vanavond massaal naar het stadhuis om hun ongenoegen te laten blijken van het voornemen van de gemeente om opnieuw extra horeca aan de Nieuwe Rijn toe te staan. (Foto: Chris de Waard).

Winkelgebied Nieuwe Rijn bedreigd door overkill aan horeca

Verontruste bewoners, winkeliers, horecaondernemers en de wijkvereniging Pancras-West komen massaal in actie tegen de toenemende horecanisering van de Nieuwe Rijn en omgeving. Keer op keer worden winkelpanden getransformeerd naar horecabedrijven. De gemeente ligt de pandeigenaren geen strobreed in de weg. Dat steekt bij de buurt. Wijkvoorzitter Jaap van Meijgaarden wijst op een brief van nota bene het college van B en W waarin de gemeente zelf stelt dat een overkill aan horeca in het gebied dreigt.

Volgens Van Meijgaarden is er geen enkel draagvlak voor nog maar weer een nieuw restaurant. De gemeente heeft dat ook niet proberen te krijgen, want er is geen enkele sprake geweest van burgerparticipatie. Toch iets waar de gemeenteraad al jaren de mond van vol heeft. “Er zijn nu al 14 restaurants. Er zijn er de afgelopen periode maar liefst drie bijgekomen,” zo hield de wijkvoorzitter de raadsleden voor. Veel te veel. Bovendien is er daardoor steeds minder sprake van een gesloten winkelfront. En dat is nodig om een aantrekkelijk winkelgebied aan de Nieuwe Rijn te houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×