De jury van de museumprijs heeft gekeken naar innovatie en navolgbaarheid. Het museum dat daar het meest inspirerend in slaagde is Volkenkunde. (Foto: Erfgoedhuis Zuid Holland).

Zuidhollandse museumprijs voor Volkenkunde

Museum Volkenkunde heeft de Museumprijs Zuid-Holland 2014 gewonnen. Dat is vanavond bekend gemaakt. De wordt elke twee jaar uitgereikt door de Vereniging voor Musea in Zuid-Holland (VMZH) aan het museum dat er het beste in is geslaagd om het eigen publiek te bereiken. Aan de Museumprijs Zuid-Holland is een geldbedrag van 4.000 euro verbonden.

Voor de prijs waren het Onderwijsmuseum in Dordrecht, Museum Boerhaave in Leiden en Museum Volkenkunde genomineerd. Boerhaave deed mee met het project ‘Anatomisch theater’, Volkenkunde met de tentoonstelling ‘Verlangen naar Mekka’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×