Het viaduct onder de Lammebrug waar de doorgedraaide wielrenner de zwangere vrouw sloeg en in het water gooide.

Wielrenner die zwangere vrouw in Vliet gooide in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft in Leiden opnames gemaakt in verband met de wielrenner die door de politie wordt gezocht omdat hij na een ruzie in het verkeer een zwangere vrouw heeft mishandeld en in het water heeft gegooid.

Waarschijnlijk worden de beelden komende uitzending getoond. Een en ander is afhankelijk van welke zaken er spelen. Ook kan het zijn dat de wielrenner die uitzending zal willen voorkomen door zich alsnog zelf te melden.

De politie is nog steeds op zoek naar een wielrenner die vrijdagavond 7 november een vrouw mishandelde. De vrouw kwam daarbij in het water van de Vliet terecht. Pas toen zij kenbaar maakte zwanger te zijn, haalde hij haar er weer uit. Dit alles gebeurde na een verkeersruzie op de Vlietweg.

De vrouw reed rond 18.50 uur in haar auto over de Vlietweg in de richting van het Lammenschansplein en passeerde daarbij een wielrenner die er behoorlijk de vaart in had. Dit ging echter zonder problemen. Onder het viaductje bij de Europaweg (Lammebrug) moest zij plotseling remmen voor een fietsster die van rechts kwam. Plotseling hoorde zij een harde klap aan de achterkant van haar auto. Toen zij geschrokken uitstapte, bleek daar de wielrenner te staan. Direct liep hij op haar af en sloeg haar meerdere keren met zijn vuisten in het gezicht. Daarna trok hij haar door de bosschages langs de weg waarna zij in het water van de Vliet terecht kwam.

De vrouw – die haar jas aan had – voelde dat ze niet kon blijven drijven en kreeg het benauwd door de kou. Ze schreeuwde om hulp, maar er was niemand. Toen ze riep dat ze zwanger was, kwam de wielrenner terug en probeerde haar uit het water te trekken. Dit lukte pas toen hij hulp kreeg van een passant. Die man waarschuwde vervolgens de politie. Toen de vrouw eenmaal weer op de kant stond, ging de wielrenner er op zijn fiets vandoor in de richting van de Hoge Rijndijk. De vrouw bleef geschrokken achter. Zij liep letsel op aan haar gezicht en blauwe plekken op haar armen en benen.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld en roept de wielrenner op zichzelf te melden. De man was achterin de 30 of begin 40, had een lang en slank postuur (1.85-1.90 m) en een (donker) baardje van een paar dagen. Hij droeg een zwarte broek, een groen, lichtgevend hesje, een zwarte rugzak, een (fiets)bril en een zwarte helm met reflecterende strepen. Bent of kent u de wielrenner? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Ook is de recherche op zoek naar getuigen, waarvan een aantal specifieke. Toen de vrouw net weer op de kant stond, zag zij dat er een pizzabezorger stond te kijken. Mogelijk is hij nog achter de wielrenner aangegaan. Daarna heeft de vrouw nog even met een andere fietser staan praten. Met beiden wil de politie heel graag spreken. Vlakbij waar het gebeurde zit restaurant Cronesteyn: mogelijk dat er ook daar mensen zijn die iets hebben gezien.

Advertentie

Leiden wielrennervlietweg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×