De Leidse Reddingsbrigade wordt met het lenen van deze reddingsboot onderdeel van de Nationale Reddingsvloot. (Foto: Leidse Reddingsbrigade).

Leidse Reddingsbrigade wordt onderdeel Nationale Reddingsvloot

De Leidse Reddingsbrigade heeft een reddingsboot in bruikleen gekregen van Reddingsbrigade Nederland. Hiermee is de brigade officieel onderdeel geworden van de Nationale Reddingsvloot. Dit houdt in dat het ministerie van Veiligheid en Justitie vanaf nu de Leidenaren kan inzetten bij calamiteiten.

Vanaf nu kan de Leidse Reddingsbrigade ingezet worden bij grootschalige waterhulpverlening, overstromingen en evacuaties in ondergelopen gebieden. De vrijwilligersorganisatie wordt verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van professionele hulpverleners. De reddingswerkers worden intensief getraind. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie kan het hele jaar, 24 uur per dag de Leidse eenheid oproepen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×