(Afbeelding: UN International Day Of Persons With Disabilities).

Nationale Wereld Gehandicapten Dag in Leiden

De Nationale Wereld Gehandicapten Dag vindt volgende week woensdag plaats in Leiden. Om 09:45 wordt het programma geopend op de Gabriël Metzustraat 4. Het is de eerste keer dat het evenement in Leiden wordt georganiseerd.

De Wereld Gehandicapten Dag draait om het leggen van contact tussen mensen met en zonder beperking. Het evenement begint met een informatiemarkt. Vervolgens zijn er debatten te volgen over onder andere leven met technologie en gehandicaptenzorg na 2015. Daarna is er een lunch.

Vervolgens wordt er een startsein gegeven aan de regionale activiteiten van Wereld Gehandicapten Dag. De hardlopers van Running Blind rennen vanaf de Gabriël Metzustraat naar het Stadhuis. Daar overhandigen de renners een brief aan de burgemeester en wethouders. Sportverenigingen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen maar ook individuele burgers, ondernemers, wetenschappers en politici verspreid over heel Nederland organiseren allerlei activiteiten.

De afgelopen twee jaar werden er geen nationale edities gehouden van de Wereld Gehandicapten Dag. Dat kwam door een gebrek aan sponsoren. Dit jaar sponsort de Gemeente Leiden het evenement. De Dirk Kuijt Foundation geeft financiële steun aan alle regionale activiteiten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×